Löydä oikea liukuvoide

Liukuvoiteella vähemmän kitkaa ja enemmän nautintoa

Seksuaaliterapeutti, seksologi Jonna Närhi 5.2.2023

Liukuvoidetta voidaan käyttää liukasteena kaikenlaisessa seksissä. Liukuvoide on hyvä apu niin itsetyydytyksessä, seksivälineiden kanssa, kuin vagina- ja anaaliseksissäkin. Liukuvoiteet voivat helpottaa orgasmin saamista, estävät limakalvojen ärsyyntymistä ja suojaavat kondomia rikkoutumiselta. Tutkimusten mukaan peräti yhdeksän kymmenestä naisesta kertoi nauttivansa seksistä liukuvoiteen kanssa enemmän kuin ilman.

Kaupoista löytyy erilaisia liukkareita erilaisiin tarkoituksiin – emätin- ja peppuseksiin, välineiden kanssa käytettäväksi, kuin stimuloivia liukkareita. Omasta mielestäni se nyt ei ole niin tarkkaa, että mitä liukuvoiteen kyljessä lukee, kunhan se tuntuu ja tuoksuu miellyttävältä ja on käsillä seksin aikana. Seksivälineiden kanssa tulee kuitenkin välttää öljypohjaisia liukuvoiteita. Aivan kuten ruuassakin, esillepano on puolet nautinnosta – tahmaava ja haiseva liukuvoide muuttuu helposti turn-offiksi.

Kaupoissa myydään myös öljypohjaisia liukuvoiteita, mutta niitä ei sovi käyttää lelujen ja kondomien kanssa – nimittäin öljy haurastuttaa kondomeja ja leluja. Käytä siis vesi- tai silikonipohjaisia liukuvoiteita kondomien ja välineiden kanssa.

Itse arvostan luonnollisuutta ja laadukkaita ainesosia.

Vesipohjaiset liukuvoiteet tahmaavat vähemmän ja niissä voidaan käyttää luonnonmukaisia ainesosia, mutta ne eivät liukasta yhtä pitkään kuin silikonipohjaiset liukuvoiteet. Vesipohjainen liukuvoide vastaa parhaiten naisen luonnollista liukkautta. Rankempaan jyystöön voi harkita silikonipohjaista liukuvoidetta, vaikka vesipohjaisellakin pärjää hyvin. Esimerkiksi suihkussa touhutessa silikonipohjainen ei peseydy pois samantien ja vaikkapa metallinen anustappi pitää enemmän silikoniliukkarista. Silikonisten seksilelujen kanssa kannattaa suosia vesipohjaisia liukuvoiteita.

Kokeilemalla ja kuuntelemalla omia mieltymyksiään selviää mikä on sinulle sopivin vaihtoehto.

Vesipohjaiset liukuvoiteet

Vesipohjainen liukuvoide on lähimpänä naisen luonnollista kosteutta. Vesipohjaisia liukuvoiteita voi käyttää kaikkien seksivälineiden kanssa, kuten kondomien ja seksilelujen liukkauden lisäämiseen. Vesipohjaisia liukuvoiteita on saatavilla myös luonnonmukaisina.

Silikonipohjaiset liukuvoiteet

Silikonipohjaiset liukuvoiteet ovat se jämäkämpi vaihtoehto. Ne ovat hieman vaikeampi pestä pois. Ainesosana silikoni ei ole luonnonmukainen. Silikoniset liukuvoiteet pääsevät parhaiten oikeuksiinsa metallisten seksilelujen kanssa ja vesileikeissä, joissa ne eivät huuhtoudu heti pois.

Spesiaalit

Kaupoissa on myytävänä tukevampia anaaliliukuvoiteita peppuhommiin. Anaaliseksiin tarkoitettuja liukuvoiteita on saatavilla niin silikoni- ja vesipohjaisina.

Makua seksiin taas tuo makuliukuvoiteet. Makuliukuvoiteista löysin yhden ehdottoman suosikin, jonka löydät tästä artikkelista.

Öljyt ja DIY

Kaapin periltä löytyy useita eri vaihtoehtoja liukuvoiteiksi. Voit käyttää kasvipohjaisia öljyjä, kuten vaikkapa kookosöljyä sellaisenaan, kun hierot sen käsissäsi lämpimäksi. Älä kuitenkaan käytä öljypohjaisia tuotteita kondomien kanssa, sillä öljy haurastuttaa lateksia.

Vesipohjaisen liukuvoiteen voi keittää vedestä ja maissisuurusteesta. Kaupoissa on kuitenkin tarjolla valmiiksi purkitettuja laadukkaita ja luonnonmukaisia liukuvoiteita. Laadukkaimpienkin liukkarien hinta on kohtuullinen kaupassa ja säilyvyys huomattavasti parempi, kuin omissa keitoksissa, joten DIY-versiot vaativat jo tietynlaista omistautumista asialle.

Tein listan parhaista myynnissä olevista liukuvoiteista testattuani kymmeniä erilaisia liukkareita. Listan löydät täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *